Жорди Кайседо безспорно е най-скъпият футболист на ЦСКА. Еквадорският нападател вкара 12 гола в efbet Лига през есента и привлече интереса на редица чуждестранни клубове. Базел, Удинезе и няколко отбора от Турция са сред кандидатите за подписа на 24-годишния стрелец.

Появиха се дори информации за официална оферта от Газиантеп, която бързо е била отхвърлена от ръководството на “червените”. Според личния агент на Кайседо – Ернан Боладо, от “Армията” са поставили цена от 5,5 млн. евро на тарана. Подобна сума би счупила рекорда за най-скъп трансфер в историята на клуба от Борисовата градина. Логично обаче възниква въпросът дали е реалистично ЦСКА да вземе големи пари за футболист, чийто договор изтича само след няколко месеца.

„Жорди има договор до 2025 година. Ако се стигне до негов трансфер, който да е рекорден за ЦСКА, това би било голям успех както за самия клуб, така и за българското първенство като цяло. Надявам се това да се случи”, коментира Боладо пред Спортал. 

На този етап е малко вероятно “червените” да продадат Кайседо през зимата. С победата над Лудогорец в последния мач преди паузата в шампионата тимът на Стойчо Младенов скъси изоставането си от разградчани само на 2 точки и спечелването на титлата не изглежда невъзможна мисия. Клубът ще се опита да запази водещите си играчи и да надгради с привличането на две или три качествени попълнения.