Ръководството на ЦСКА готви трансфер на френски офанзивен футболист. "Тема Спорт" разбра, че едно от имената, които са привлекли вниманието на червените, е на нападателя Вамара Саного.

В момента той е част от Гурник Забже, а договорът му с полския клуб изтича след шест месеца. Ако старши треньорът Стойчо Младенов даде зелена светлина за подобен трансфер, то армейците ще опитат да привлекат Саного още през зимната пауза, като платят символична сума за правата му.

Той е роден на 22 април 1995 година в предградието Сен Дени в Париж. Юноша е на Метц, впоследствие кариерата му преминава през английския нискоразреден Флийтууд Таун, а през 2016-а подписва с полския Заглембе Сосновец.

Година по-късно е привлечен от Легия Варшава, после бе част от грузинския Динамо Батуми, за да се завърне в Екстракласа с екипа на Гурник. През есента французинът е взел участие в 8 мача на тима, като не е успял да се разпише.

Той не минава за любимец на наставника Ян Урбан и е със статут на твърда резерва, което увеличава шансовете му да напусне още през зимната пауза, като идеята е да успее да разтрогне договора си с клуба от Забже.