Последният бой на ЦСКА за дългоочакваната шампионска титла настана! Армейците са само на две точки от Лудогорец и битката за първото място ще е меко казано свирепа.

В началото на декември ЦСКА изоставаше на цели 8 пункта от разградчани и "доброжелателите" на клуба определяха армейците за разнебитени и прогнозираха, че дори и второто място няма да е сигурно.

ЦСКА обаче се мобилизира най-силно тогава, когато е в центъра на някаква каша. Това, което беше немислимо преди няколко седмици, вече почти е факт. Отбор, треньори, ръководство, фенове и клубни легенди са едно цяло, а ЦСКА отново е фаворит за титлата.

Истината е, че "армейците" не играят красиво и не блестят с особени футболни достойнства, но играят умно, взимат максимума от мачовете, печелят и дишат във врата на Лудогорец.

Няма и как да се изисква някакъв суперфутбол от този състав, защото той е крайно ограничен, лимитиран и, меко казано, биткаджийски. Всеки мач на ЦСКА е едно блъскане, едно тичане, една битка, една война, но въпреки това "Армията" започна да мечтае за така бленуваната титла.

Лудогорец властва вече цели 10 години в първенството ни, но господството на разградчани е сериозно застрашено и може да падне още този сезон. ЦСКА разполага и с един уникален коз в битката за титлата, а именно феноменалните червени ултраси, за които в Разград могат само да си мечтаят.

ЦСКА няма купища пари и не е "Национална кауза", но има нещо много по-голямо и важно, а именно - многобройни обичащи фенове. Армейската любов е вечна и именно заради нея ЦСКА заслужава да е шампион и да детронира Лудогорец.

Александър Веселинов, gol.bg