Ръководството на ЦСКА е отказало две оферти за нападателя Жорди Кайседо, разбра “Тема Спорт”. С това от „Армията” показват твърдото си намерение да задържат еквадорския национал, чийто договор с клуба е дългосрочен, изтича през 2025 година. Засега няма клуб, който да удовлетвори финансовите изисквания на ЦСКА за трансфер на Кайседо. От Борисовата градина са му поставили доста сериозна цена, а получените оферти са били по-ниски.

Червените шефове и треньорското ръководство са категорични, че тимът има нужда от него в борбата за титлата през пролетта.

Неговият мениджър Ернан Банато наскоро заяви, че цената на Кайседо е 5.5 милиона евро. Голмайсторът на ЦСКА се превърна в още по-апетитна хапка, след като спечели “Златната обувка” в своята родина. Той е еквадорецът с най-много голове през 2021 година. С екипа на армейците изигра общо 45 мача, в които отбеляза 27 гола.

Проблемът пред Стойчо Младенов е, че ще трябва да се лиши от услугите на нападателя в края на януари, тъй като Кайседо ще има ангажименти с националния отбор на родината си. На 27 януари Еквадор приема Бразилия, а на 2 февруари гостува на Перу в квалификации за световно първенство. Към този момент Кайседо и съотборниците му заемат трето място в класирането, като са с 6 точки пред Колумбия и Перу, а изостават само от Бразилия и Аржентина.