ЦСКА ще получи сериозен финансов бонус от над 250 000 лева при две условия, пише "Тема спорт". Едното е клубът да не продаде Жорди Кайседо до декември. Другото – националната селекция на Еквадор, от която нападателят е неизменна част, да се класира за Световното в Катар в края на годината.

В такъв случай ФИФА ще изплати въпросната сума на българския тим. Такава компенсация се полага на всеки клубен отбор, който ще има играч на световното първенство. Тя се изчислява на ден престой и няма как да е по-малко от 250 000 лева.

Еквадор почти сигурно ще пътува до Катар, тъй като четири кръга преди края на квалификациите заема третото място, което му осигурява виза за Мондиала, с цели шест точки преднина пред преследвачите. Решаващите битки за Кайседо и компания ще са на 27 януари срещу Бразилия и на 2 февруари срещу Перу. Две победи гарантират участието на Еквадор на световното.

Лошата новина за ЦСКА в случая е, че заради тези мачове Кайседо ще изиграе само една контрола на лагера в Турция. Това ще е утрешната проверка срещу Стал (Миелец). След нея нападателят потегля за Истанбул, откъдето ще лени към Южна Америка.

Снимка: БГНЕС