Левият краен защитник на ЦСКА Брадли Мазику със сигурност ще си тръгне от Борисовата градина след края на шампионата, съобщава „Тема Спорт“. Причината е, че вече се е разбрал с клуб от елита на Франция, а според някои източници дори е подписал предварителен договор.

Това е и поводът бранителят да откаже да удължи контракта си с армейците, въпреки че в последните месеци получи няколко предложения от ръководните фактори в Борисовата градина. Всички те обаче бяха отклонени от бранителя. Причина за това не са били разминавания в исканите и предлаганите условия, а голямото желание на 25-годишния Мазику да се завърне във Франция и да се състезава в Лига 1.

Той подписа с ЦСКА на 20 август 2019 година, като дойде от Лориен и много бързо се превърна в неизменен титуляр и основен играч на армейците. С червения екип французинът с конгоански корени записа 98 мача, в които отбеляза 4 гола, а през миналата година спечели и Купата на България.

Въпреки предстоящата раздяла със защитника, треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов категорично заяви, че ще разчита на него и през пролетта.

„Брадли е изключително коректен човек и професионалист. Говорил съм с него и очаквам същото себераздаване, дори по-добро представяне през втория дял на шампионата. Нямам никакво колебание и съмнение в неговите възможности“, каза наставникът преди заминаването на тима за лагера в Турция.

В момента проби при армейците кара 18-годишният марокански ляв бек Алексис Коли, а турските медии свързват и бранителя на Гьозтепе Дзенан Бурекович с трансфер на „Армията“. В Борисовата градина ще привлекат футболист на тази позиция преди подновяването на първенството.

Снимка: БГНЕС