Бившият треньор на ЦСКА Еди Йорданеску ще бъде новият селекционер на националния отбор на Румъния. 43-годишният специалист все още не е подписал договора си, но двете страни са се разбрали по всички условия.

Контрактът на треньора ще бъде до края на квалификациите за Евро 2024. Годишната му заплата ще е в размер на 240 хиляди евро, но още през септември тя може да бъде увеличена на 300 хиляди, ако Румъния спечели групата си в Лигата на нациите.

Там северните ни съседи ще мерят сили с Черна гора, Босна и Херцеговина на Ивайло Петев и Финландия. При отпадане в по-долна лига обаче договорът ще бъде прекратен предсрочно, пише "Блиц".

За последно 43-годишният специалист беше начело на ФКСБ, а преди това изведе ЧФР Клуж до титлата. Любопитното е, че единственият опит на Еди извън пределите на Румъния е именно в ЦСКА през есента на 2016-а.

Той води червените в 12 мача, но като цяло се провали и бе уволнен след 5 победи, 3 равенства и 4 загуби. Йорданеску бе на „Армията“ между 25 август и 29 ноември.