Бившият футболист на ЦСКА и настоящ наставник на тима на Септември до 19-годишна възраст, Светослав Петров, даде интервю за сайта „Ефирбет“. Бившият халф сподели, че в момента е доволен от възможността да работи в юношеския футбол, като коментира и актуални теми около българския футбол.

„ЦСКА шампион? Мечтите са безплатни. Надявам се, тъй като ЦСКА не е бил толкова близко до Лудогорец, както е сега. Зависи от подготовката, от новите играчи в двата клуба, има и нов треньор в Лудогорец. ЦСКА обаче никога не е бил по-близо до първото място.“

„Работил съм Стойчо Младенов. Едно от най-важните неща за един треньор е изграждането на дисциплина – на терена и извън него. Той винаги е показвал, че е много силен в това да изкара най-доброто от даден футболист. Има едно от най-важните качества – да накара играчите да се раздават до край.“

Халфът взе отношение и за материалните бази на клубовете ни:

„Материалната база е сред най-големите проблеми у нас. Това може да се потвърди от Мъри Стоилов, който е бил на високо ниво в чужбина, както и много други играчи, които са се състезавали на високо ниво зад граница.

Най-големият проблем са базите и стадионите. Всички са в лошо състояние, освен стадионът на Лудогорец. Четох, че националният стадион е сред топ 10 на най-лошите в Европа. С изключение на базите на ЦСКА, Лудогорец и Ботев Пловдив, във всички останали клубове няма къде да се тренира.

Оттам трябва да се започне. Клубове, които нямат условия, не трябва да се допускат. Има такива места като Радомир, където не може да се говори, че се играе професионален футбол. Нищо лично към клуба, но там стадионът и съблекалнята са в потресаващо състояние. Това важи и за някои отбори от efbet Лига. Трябва да се започне от условията“, заяви бившият полузащитник на „армейците“.