Бившият наставник на ЦСКА Милош Крушчич даде най-откровеното си интервю, откакто е познато име в България. Сръбският специалист разкри тайни, които дълго време предпочиташе да не споделя пред БЛИЦ TV.

Крушчич призна, че Гриша Ганчев лично му е обещал, че амбицията му е била сърбинът да бъде дълго време наставник на „червените“ и дори е бил приготвил договор.

Настоящият треньор на Уйпещ не се раздели с ЦСКА по възможно най-добър начин, след като загуби финала за Купата на България срещу Локомотив Пловдив, но продължава да е в отлични взаимоотношения със Стойчо Стоилов, Дани Ганчев и останалите от клуба.

„В ЦСКА напрежението беше ежедневно, винаги нещо се случваше, всеки ден. Тук начинът на мислене е много по-различен, хората са други. Хората тук не се ядосват толкова лесно, по-спокойни са. В България и Сърбия манталитетът е сходен, в Унгария е по-различен. Ние сме по-темпераметни хора, което не е така в Унгария“, каза Крушчич.

„Периодът ми в ЦСКА за мен беше много добър, много хубави неща се случиха, насладих се на работата с клуба. Продължавам да съм в добри отношения с Гриша Ганчев, със Стоян и Трифон, Стойчо, кондиционния треньор Киро, Иво Станев, Добри Митов, Дани Ганчев, не искам да забравя някого".

"С всички тези хора съм в добри отношения, аз съм доволен и благодарен, особено на Гриша, че ми даде възможността да работя в толкова велик клуб като ЦСКА. Един мач беше фатален за мен. След мача Гриша ми каза, че е имал големи планове за мен, че е виждал бъдещето на този отбор с мен, но това е футболът. Ако бях спечелил Купата, 100% щях да остана в ЦСКА“.

По този начин Крушчич обори спекулациите, че е щял да си тръгне от „червените“ без значение какво се е случило на финала за Купата.

„Ще ти кажа истината, аз в живота ми съм анализирал всички мои мачове, но така и не ми останаха сили да изглеждам още един път финала за Купата на България, в който загубихме. Аз не направих грешки тогава, така мисля сега. Ние играхме добре, имахме възможности, особено през второто полувреме“.

„Може би единствената грешка беше с хората, които избрах да изпълняват дузпи. Всички ме питаха защо Али Соу, а аз отговарях – ами, кой? Той е нападател, той ги изпълняваше.  Ще ти издам нещо, преди финала ние транирахме дузпи и тогава видях Турицов и как той ги изпълнява. Беше добър, имаше много увереност, може би той трябваше да бъде изпълнител“.