„Организацията не бе на ниво за такъв мач“, категоричен бе бившият играч и треньор на ЦСКА Ангел Червенков за дербито Левски – ЦСКА.

„Много лесно и просто бе да се види при какви условия ще се играе дербито. Дали ще вали сняг, има ли червени топки, линии. Всеки искаше да види един истински двубой в сравнение с това, което се получи. Трябва да се замислим къде сме тръгнали и какво искаме? Трябва ли футболистите да бъдат подлагани на такова нещо? 5-6 минути стоят около съдията, изстиват им мускулите, докато текът някакви разговори, за да се вземе някакво решение. Така бе и във Варна. После се пращат в съблекалнята, връщат се. Това са неща, които могат предразполагат към контузии. Абсолютно непрофесионална работа. И трябва да се попитаме защо така се получи. Извежда съдията отборите за второто полувреме, а на терена стои някакво багерче, което дори не е изчистило докрай… Дано тази кадри не обиколят Европа. Винаги, където съм работил в чужбина, съм се старал да правя добра реклама на страната ни. И сега това. Не знам и защо не се взе решение срещата да се отложи, да гледаме качествен мач.

Определено в ЦСКА има за какво да съжаляват в този дуел. Иначе като цяло и двата отбора се стараха. Трябва също така да ги похвалим, защото показаха уважение един към друг и не се стигна до влизания, които можеше да доведат до тежки контузии“, отчете още Червенков.

„Няма как в ЦСКА да не съжаляват, след като излизат три пъти очи в очи с вратаря на Левски. Два пъти това се случи с Йомов и веднъж с Вилдсхют. Не искам да задълбавам. Ще отчета сухата статистика, че Вилдсхют има само един гол. Той бе доста случаен – срещу Рома. В родното първенство няма попадение. А все пак става въпрос за офанзивен играч. Не прави и асистенции. Затова не виждам с какво допринася за атаката на ЦСКА“, завърши Червенков.

Снимка: Lap.bg