Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов отговори на въпросите на привържениците в първото изданиe на рубриката Q&A.

Феновете на 31-кратните шампиони имаха възможността да изпратят своите въпроси до ръководството на клуба като коментар под специален пост в официалната фейсбук страница на клуба.

Филипов засегна няколко основни теми, които вълнуват "червените" привърженици:

Детско-юношеската школа: 
"Извървял съм целия път от школата до представителния отбор и знам какво е усещането. Аз ще се грижа за школата, ще вложа цялата си енергия, знания и сърце, за да може да виждаме повече наши момчета в представителния отбор. В последните години нещата в школата не са се развивали по най-добрия начин. Трябва да се възродят армейските традиции, да се върне уважението към треньора, към клуба, към емблемата. Трябва има достойнство и морални ценности. Нагледах се на страшно много абсурди. 

Например, преди четири дни бях на детски мач между Левски и ЦСКА, където се случи масов бой между родители. Нещо, което не трябва да се случва, с цел възпитанието на тези деца. Друг абсурд, на който бях свидетел: Юноша на клуба, на който ръководството предлага договор, идва с мениджър и поставя условия, все едно е изиграл 100 мача и е неизменен титуляр в отбора. Такива неща са недопустими.

Има и родители, които поставят условия на треньора кой да играе. Всеки родител може да съветва детето си вкъщи. На терена трябва да се чува думата на треньора."

Маркетинговата стратегия на клуба: 
"Знаем какви са проблемите, които съществуват от много години в тази насока. Стараем се да подобрим тези неща. Първо сменихме екипировката. От лятото ще играем с "Макрон", ще има по-голямо разнообразие на артикули. Второто - изгражда се нов онлайн магазин. Липсва ни и физически магазин, бяхме започнали работа в тази насока, но той ще се забави, тъй като е пряко свързан с построяването на новия стадион."

Работи ли Стойчо Стоилов в ЦСКА в момента?
"Стойчо Стоилов не работи за ЦСКА в момента. Играл съм с него, той разбира от футбол и го е доказал с работата си в ЦСКА."

Селекцията:
"Селекцията се прави от старши треньора и собствениците на клуба. Старши треньорът дава неговите изисквания, а собствениците определят финансовите параметри. Селекцията е ориентирана към качеството, а не към количеството."

Стадионът: 
"Това е най-важният въпрос, приоритет номер 1 за клуба. Работи се усилено в тази насока. От известно време насам държавата и клубът гледат в една посока. Реконструкцията е възможна и всички се надяваме в най-скоро време да започне изграждането на модерно съоръжение в Борисовата градина, което ще отговаря на всички изисквания на УЕФА. Отливът на фенове е свързан със стадиона, който в момента се намира в окаяно състояние и не предлага необходимия комфорт на феновете."