Бившият халф и капитан на ЦСКА и настоящ футболен мениджър Лъчезар Танев коментира пред Блиц селекционната политика на „Армията“.

При всички положения всеки трансфер трябва да бъде обсъден и коментиран между наставник и ръководство. Защото ако един треньор няма информация за даден футболист или не го одобрява, каква е ползата играчът да бъде привлечен и да се харчат пари за него.

Аз съм на принципа последната дума да е на ръководството на клуба – било президент, било спортен директор. Треньорът обаче задължително трябва да взима участие в селектирането. Не може да бъде оставен настрана. Той води тренировъчния процес и мачовете и е необходимо да е наясно с какви играчи ще разполага.

В ЦСКА трябва да има критерий. Тези, които избират футболистите, явно нямат достатъчен критерий. Нещо не се прави както трябва. С възможностите, които има ЦСКА, мога да се вземат по-класни играчи. Харчат се доста пари за голям брой посредствени футболисти, а могат да се харчат същите средства за по-малко на брой, но по-качествени играчи“, категоричен бе Танев.