Емблематичният футболист и треньор на ЦСКА, а до миналото лято и изпълнителен директор на ЦСКА – Пламен Марков – призна, че не е изненадан от колизията по оста треньор – ръководство, довела до напускането на Стойчо Младенов в началото на месеца.

„Не ме изненада, защо да ме изненадва?“, сподели Марков пред „Мач Телеграф“, но не пожела да анализира в дълбочина темата. „Не съм присъствал на разговора между тях. Зависи от ъгъла, от който се погледне ситуацията, но не ме питайте кой е прав от двамата“, каза той и лаконично коментира пролетния спад в играта на ЦСКА.

„Трябва да попитате треньора – той е човекът, който готви тима и решава. Пожелавам успех на Алън Пардю, дано да успее да спечели Купата на България. Опитен специалист е, наблюдава отбора вече две години.“

Въпреки колебливото представяне на „армейците“ и подемът на Левски, Пламен Марков определи като напълно равни шансовете на вечните съперници във финала за националната купа.

„Голямото ми желание е ЦСКА да победи, естествено. Независимо от моментното състояние на отборите, в историята назад се е доказало, че в тези дербита няма фаворит, така че и двата отбора са с равни шансове преди финала. Имало е случаи и по мое време, когато единият отбор доминира игрово, но не печели. Шансовете са 50:50. Дано има справедливост на терена и да победи по-добрият, като наистина искам това да е ЦСКА, тъй като моята футболна личност е изградена на „Армията“. Това е моят отбор – бил съм и играч, и треньор, и ръководител“, каза 64-годишният бивш халф, който има 5 титли, 3 национални купи и общо 285 мача с червената фланелка.

„Не мисля, че ще има чак такова напрежение в тима, защото то се създава от феновете и влияе основно на българите, а в основния състав общо взето са само двама. Времената вече са различни. Все пак става дума за финал и зарядът го има и у чужденците. Но напрежението няма да е определящо за крайния изход. Планирам да посетя финала, да. Не съм се дистанцирал от клуба, нямам такива мотиви. Не винаги сядам във ВИП-а, понякога разнообразявам на друго място. За последно бях на полуфинала със Славия. Нашият отбор имаше късмет, особено след първите точно изпълнени дузпи. Но тук вече е въпрос и на психика. Тя беше решаваща. ЦСКА не се представи на желаното ниво, но достигна финала“, завърши Марков.