Финалът за Купата на България между ЦСКА и Левски ще се проведе на 15 май (неделя) от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Вчера Спортно-техническата комисия потвърди първоначалната дата 11 май, но 24 часа по-късно решението бе променено, като организаторите обосноваха промяната с писмо от СДВР във връзка с очаквани протести на 11 май, което ще затрудни опазването на обществения ред.

Решението на Спортно-техническата комисия:

Предвид постъпило писмо от СДВР при МВР, с което ПФЛ се уведомява, че на 11.05.2022 година в София се очакват множество протести и затваряне на кръстовища, което би затруднило достъпа до стадиона и би възпрепятствало охраната и опазването на обществения ред при провеждане на срещата финал за Купа България, двубоят не следва да се проведе на тази дата.

Предвид форсмажорните обстоятелства по предложение на ПФЛ СТК при БФС реши да се направят промени в програмата: 

Малко преди новото решение на СТК наставникът на Левски Станимир Стоилов разкри, че очаква подобен ход от страна на БФС и изтъкна, че "сините" са съгласни двубоят с ЦСКА да се играе на 11 или 14 май, но категорично не желаят той да бъде на 15 май, което най-вероятно ще доведе до реакция от страна на клуба.