Агентът на най-конвертируемия играч на ЦСКА Жорди Кайседо пристигна в София, съобщава „Мач Телеграф“. Футболният мениджър Ернан Банато е кацнал в столицата през уикенда, за да се срещне със своя клиент и се очаква да разговаря за бъдещето му с ръководството на клуба.

Освен това живеещият в Маями посредник ще наблюдава на живо финала за Купата на България на Националния стадион в неделя. Банато и неговата фирма CRD Sport имаха важна роля при преминаването на тарана в ЦСКА като свободен агент през февруари 2021-а и е в отлични отношения с босовете на „Армията“.

Както е известно, договорът на Кайседо с „червените“ е до 2025 година, както самият Банато бе обявил пред медии в Еквадор. Интересът към Жорди обаче е сериозен още от зимата, като сред кандидатите тогава бяха английският Фулъм и испанският Спортинг Хихон, а спряганата трансферна сума превишаваше 4,6 млн. паунда. Към момента от ЦСКА не дават индикации, че искат да продават голаджията си, но минималната цена, при която биха се разделили с него, са рекордните 5,5 млн. евро.

Много вероятно е Ернан Банато да обсъди също и бъдещето на вратаря Густаво Бусато, който стана клиент на CRD Sport през миналото лято. Контрактът на бразилеца с „армейците“ изтича след края на сезона, като все пак той може да бъде продължен при занижени параметри.

Снимка: Lap.bg