Българската професионална футболна лига уведомява футболната общественост и феновете, които имат билети за финала за Купата на България, за мерките и организацията, които ще бъдат въведени с оглед безпроблемното провеждане на двубоя! 

Ето го и съобщението на ПФЛ:

Вратите на Национален стадион „Васил Левски“ ще бъдат отворени за привърженици в 15:00 часа на 15 май (неделя)

 Поради големия интерес към футболната среща и разпродадения капацитет на спортното съоръжение, ви призоваваме да заемете своето място по-рано, за да се избегне струпване по входовете непосредствено преди началото на двубоя.

 Влизането на стадиона се осъществява от входовете отбелязани на билетите. Няма да бъдат допускани привърженици с билет за определен сектор да влизат в рамките на друг сектор независимо от стойността на билета.

 Проверката на валидността на билетите ще бъде осъществявана от електронни четци осигурени от компанията разпространител.

 За малолетни лица ще бъде необходимо попълването на декларация от пълнолетен придружител, която може да бъде намерена в Интернет.

 Преди, по време и след провеждане на дербито полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

 БПФЛ уведомява, че на стадион „Васил Левски“ няма да бъдат допускани фенове с артикули на други отбори в секторите определени за привържениците на финалистите – ПФК ЦСКА София и ПФК Левски София. Съответно в сектори А и Г ще бъдат допускани само фенове с артикули на ЦСКА, а в сектори с В и Б с такива на Левски. Смесването на привърженици на двата отбора няма да бъде допуснато, независимо дали запалянковците разполагат с валидни билети за съответния сектор, различен от този определен за феновете на дадения клуб.

 На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Стриктно ще се спазват указанията за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

 На стадиона няма да бъдат допускани фенове във видимо нетрезво състояние или под влияние на наркотични вещества.

 Оръжия, опасни предмети, пиротехнически средства, запалки, бутилки, шишета с парфюм, чадъри и други (по преценка на органите на реда) ще бъдат изземвани.

 Расистките скандирания, както и използването на лазери по трибуните по време на мача е абсолютно забранено.

 Няма да се допуска влизането в рамките на спортното съоръжение с бутилки с минерална вода и други течности. В рамките на стадиона ще бъде осигурена възможност за закупуване на вода в пластмасови чаши.

Движението около стадион „Васил Левски“ ще бъде затруднено през целия неделен ден 15 май, като поетапно ще бъдат затваряни булеварди и улици в непосредствена близост до спортното съоръжение. БПФЛ се извинява на столичани за причиненото неудобство.