Турското издание NTV SPOR твърди, че един от грандовете на местния им футбол – Бешикташ, ще направи опит да привлече централния нападател на ЦСКА – еквадореца Жорди Кайседо.

„Черните орли“ търсят нов играч, който да води атаката им от новия сезон и един от вариантите за тях е 24-годишният национал на Еквадор.

От „Водафон Парк“ вече са влезли в контакт с клуба от Борисовата градина, опитвайки се да стигнат до споразумение за трансферната сума на Кайседо, пишат още турските колеги, цитирани от „Тема Спорт“.

Договорът на нападателя с ЦСКА е до лятото на 2025 година. През този сезон той изигра 46 мача във всички турнири и вкара 22 гола.

Новият треньор на Бешикташ Валериен Исмаел иска да обнови състава си, след като „черните орли“ се провалиха на всички фронтове през настоящия сезон. Турският гранд се отказа от Мичи Батшуай, който играеше в тима под наем от Челси, а освен това най-вероятно ще продаде и канадския национал Кайл Ларин, към когото има засилен интерес.

Припомняме, че доскоро се твърдеше, че Жорди Кайседо е почти сигурно ново попълнение на новака в английската Висша лига – Фулъм.