Легендaрният плеймейкър на Партизан Белград – Саша Илич, поднесе голяма изненада със своето решение за това на кой отбор да застане начело като треньор. Сърбинът е отказал да поеме “гробарите” и през новия сезон ще води ЦСКА, твърди изданието Nogomania.rs, цитирано от Тема спорт.

Вицешампионите на западната ни съседка спешно търсят нов треньор, след като Александър Станоевич подаде оставка минути след загубата от Цървена звезда във финала за Купата на Сърбия. От ръководството на “черно-белите” са се обърнали към Илич, но той е отклонил поканата, защото вече се е разбрал с ръководните фактори на „Армията“.

Саша ще подпише за 1+1 години с “червените”, а заплатата му ще е 200 000 евро годишно. Между двете страни предстои да се доуточнят дребни детайли, след което Илич официално ще бъде представен като новия наставник на червените футболисти.

В Сърбия припомнят, че Саша Илич не за първи път отказва на Партизан.

Когато прекрати кариерата си на футболист през 2019 година, той бе поканен от ръководството да стане спортен директор, но отказа и зае поста селекционер на юношеския национален отбор на Сърбия до 16 години. По-късно Саша Илич застана начело на 18-годишните национали на западните ни съседи, а през миналата година пое Чукарички и го остави на трето място след втория Партизан и първия Звезда.

Илич напусна през април след равенство с клуба на сърцето му – Партизан. Мачът завърши 1:1, като той се явява една от причините “гробарите” да изостанат в борбата за титлата с вечния опонент Цървена Звезда. Пред журналистите младият наставник заяви, че отборът му е заслужавал да загуби, а негов футболист е трябвало да бъде изгонен. Това не се хареса на ръководството на Чукарички и бъдещият треньор на ЦСКА бе уволнен.

Медията, която първа написа, че Партизан се опитва да навие Саша Илич да откаже на ЦСКА и да се захване с работа като техен треньор – Informer.rs, вече спряга друго име за треньорския пост при „гробарите“. Това е Марко Николич. Той до неотдавна водеше Локомотив (Москва), а сега, бидейки без отбор, обмисля оферти от Динамо (Москва) и още един клуб от Русия. Фаворит за нов треньор на „черно-белите“ обаче е Младен Кръстаич, който е свободен, след като напусна израелския Макаби (Тел Авив).

Снимка: БГНЕС