ЦСКА загуби един от талантливите си защитници, записал дебют за армейците през изминалия сезон – Росен Божинов. 17-годишният бранител подписа с ЦСКА 1948, като се очаква да бъде част от дубъла на отбора, който е воден от Валентин Илиев и се състезава във Втора лига.

Младокът бе качен при мъжете на ЦСКА от Стойчо Младенов, като взе участие в септемврийския лагер на тима в Банско, а след това продължи да бъде част от тренировъчния процес на армейците в Панчарево, припомня „Тема спорт“. 

Пътува с първия състав и за зимната подготовка в Турция, но така и не се появи на терена в приятелските срещи. Записа официалния си дебют с червения екип на 8 април при гостуването на Локомотив Пловдив, като се появи в игра в 70-ата минута при резултат 2:0 в полза на черно-белите. 

Имаше лошия късмет да запише първи старт в шампионата при най-тежката загуба за ЦСКА – 0:5 от Лудогорец в Разград. Тогава, поради многото кадрови проблеми, Алън Пардю заложи на експериментален състав, а Божинов допусна грешка за едно от попаденията на орлите. Бе част от състава на юношеския национален отбор до 17 г. на европейското първенство в Израел и записа 45 минути при равенството 1:1 с Полша.

ЦСКА 1948 отмъкна и още един червен талант – халфа Наско Цеков. Той носи капитанската лента на състава до 17 години в Елитната юношеска група, като бе лидер на отбора през изминалия сезон. Възлагат му се големи надежди за бърз и скорошен преход в мъжкия футбол. Цеков също има зад гърба си тренировки с първия отбор на ЦСКА.