Сериозни тревоги надвиснаха над Саша Илич още след неофициалния му дебют начело на ЦСКА. В 29-ата минута на съботната контрола с Гройтер Фюрт (1:4) Енес Махмутович, за когото това също бе първи мач, тъй като нямаше картотека през пролетта, бе заменен принудително.

Бранителят получи удар в крака. Националът на Люксембург изпитва сериозни болки в коляното и заради тях пропусна вчерашната тренировка. Днес той ще премине медицински изследвания, които ще определят за колко време ще отсъства от терена. Опасенията на треньорския щаб са, че бранителят може да бъде аут от сметките за повече от месец. 

При негативен развой на събитията ЦСКА ще остане бе защита за старта на сезона. В първия кръг на новия шампионат “армейците” посрещат Арда (Кърджали) на “Българска армия”. Двубоят трябва да се проведе между 8 юли, петък, и 11 юли, понеделник. Наказан за него е нидерландецът Мено Кох, който също изпитва известни болежки, но се очаква в следващите дни да поднови пълноценни тренировки със съотборниците си. 

По-тежко е обаче състоянието на неговия сънародник и капитан на тима Юрген Матей. Както е известно, 28-годишният бранител получи контузия при гостуването на Ботев (Пловдив) през март, която го извади от последната част на сезона. Матей тренира на облекчен режим в Австрия, като все още не е ясно кога ще бъде готов да се включи към пълноценните занимания на отбора. 

Така още за официалния си дебют Илич ще е изправен пред много труден ребус за решаване. С евентуалното отсъствие на Махмутович и това на Матей и Кох единствените централни защитници, които остават на разположение на сърбина, са младоците Християн Петров и Росен Маринов. Срещу Гройтер Фюрт на тази позиция се появи и Жеферсон, който обаче не се с прави на ниво и носи вина за едно от попаденията на немците. 

Снимка: Lap.bg