Агентът на еквадорския нападател Жорди Кайседо – Ернан Банато, изложи своята гледна точка за ситуацията около голаджията на ЦСКА. Той нападна „червените“ и разкри, че  от клуба са му пращали заплашителни съобщения по телефона.

Банато обяви, че Кайседо е в София, като се готвел индивидуално, докато чакал да пристигне багажа му, който се е изгубил по време на полета до България

Иначе самият нападател публикува видео в социалните мрежи как тренира във фитнес зала, която не е ясно точно къде се намира.

„Дали някой от клуба ми се обади да ме пита дали знам нещо за Жорди? Отговорът е НЕ! Единственото, което правеха, е да ми пращат заплашителни съобщения по телефона. Всичко с Жорди е наред. Играчът изчаква в София, тъй като загуби багажа си при полета наобратно към Европа. Кайседо кацна вчера вечерта (22.06) в София и е в очакване да продължи подготовката си“, обяви  Ернан Банато пред „Гонг“.

Агентът на Кайседо обеща скоро да излезе с официално съобщение по темата.

„Смятам, че някакви призраци преследват този клуб. Съвсем скоро ще излезем с официално съобщение по темата. От ЦСКА не са се свързвали с мен да проверят какво става с Жорди. Единствено ни изпращаха правни писма. Това с публикацията им в социалните мрежи и каналите на отбора не е нормално. Те не са се свързали с нас, а изкарват информация за Жорди в днешния ден. Съвсем скоро той ще замине за Австрия, където се готви ЦСКА. Багажът му следва да пристигне утре (24.06) в София“, каза още той..