Лазар Туфегджич, първото чуждестранно попълнение в ЦСКА-София за новия сезон, говори ексклузивно за предаването „Код Спорт“ по RING. Именно в сръбския офанзивен халф са фокусирани надеждите за по-добър ход на червената машина. Предлагаме акценти от интервюто с футболиста на „армейците“:

– Какви са амбициите Ви в ЦСКА?

– Най-високите възможни. Винаги имам големи цели, а същото важи и се припокрива максимално с тези на клуба. Целите тук винаги са били титлата, купата и добро представяне в Европа. И те определено съвпадат с моите.

– Саша Илич е легенда на „Партизан“ и не крие амбициите си и за голяма треньорска кариера. Какво мислите за него ?

– Саша Илич е не само легенда на „Партизан“, но легенда на цяла Сърбия. Всички много го уважават, а това говори достатъчно какъв е като човек. А що се отнася да кариерата, то той е в началото, но в Сърбия показа, че има потенциал да постигне много. Воденият от него отбор на „Чукарички“ определено играеше най-хубавия футбол в Сърбия. Винаги действаше атрактивно и нападателно, така че очаквам това да се случи и тук в ЦСКА. 

– Статистиките ви сочат, че вкарвате гол на всеки трети мач досега. Имате ли нюх за попадения или повече подавате?

– Обичам и головете, и асистенциите. Каквото и да е, е добре дошло, защото означава, че моят отбор е вкарал. Еднакво е дали ще подам или ще вкарам, важното е да ги има головете и асистенциите. Тогава всичко е наред.

– Гледахте ли мачове на ЦСКА на видео преди да дойдете? С кого най-добре бихте си паснал на терена?

– Да, гледах. ЦСКА в последните две години игра в Европа, постигна авторитетна победа над „Рома“, така че, да – гледах мачове. Най-голямо впечатление ми направиха феновете, които създават невероятна атмосфера. Нямам търпение да изляза и играя пред тях.

– Кое първенство и кой световноизвестен отбор Ви импонират най-много и къде бихте искали да играете?

– Испания… Ще ви разкрия, че харесвам „Барселона“. И още, че мечтая един ден да играя в испанската лига.

– Знаете ли кой българин е легенда на „Барселона“?

– Разбира се. Христо Стоичков! Легенда на българския и световния футбол, който е блестял в „Барселона“.