Треньорът на ЦСКА Саша Ивич е останал разочарован от представянето на крилото Йоан Баи по време на тренировъчния процес и контролите на лагера в Австрия. Сърбинът не възнамерява да залага на него и се очаква в близките дни “червените” да започнат да търсят решение за бъдещето му.

Все още обаче не е ясно дали той би бил съгласен на подобна развръзка, тъй като има контракт до 2024 година. Това разкри самият Баи при идването си в Борисовата градина миналото лято, пише "Тема:Спорт". 

ЦСКА е първият професионален клуб в кариерата на 25-годишния играч, който преди трансфера си на “Армията” се подвизаваше в долните дивизии на френския футбол.

Той обаче така и не успя да се наложи в състава, като загуби битката за титулярно място от един от най-яловите футболисти в цялата “червена” история - Яник Вилдсхут. От началото на подготовката представянето му не се подобри, а Илич вече отлично е преценил качествата му.

Сърбинът е останал недоволен и от още няколко от чужденците в отбора. Към момента обаче младият специалист е с вързани ръце и му се налага да продължи да разчита на тях и за старта на сезона. Както е известно, на “Армията” имат доста проблеми с контузени футболисти, а освен това забавянето в селекцията води до липса на широчина в състава.

Не е изключено при привличането на набелязаните трансферни цели “червените” да се разделят с ненужните футболисти. Голяма част от младите, играчи, които се подготвяха с тима на лагера в Австрия, пък ще бъдат преотстъпени или ще се присъединят към дублиращия отбор, който ще се подвизава в Югозападната Трета лига.

Така те ще останат под наблюдението на Илич, който ще има възможност във всеки един момент да ги промотира в първия тим. Треньорът на “червените” иска клубът да форсира привличането на още нови футболисти.