Финландецът Томас Лам, с когото ЦСКА се раздели в края на миналия сезон, след като допусна фатална грешка във финала за Купата на България, все още не може да си намери нов отбор.

В началото на юни защитникът, който действа и като дефанзивен халф, бе част от националния отбор на страната си, но взе участие в само една среща - игра 30 минути при равенството 1:1 срещу Босна и Херцеговина на Ивайло Петев. Оттогава обаче Лам е в дълга лятна ваканция.

За разлика от него, други трима чужденци, тръгнали си наскоро от "Армията", вече подписаха с новите си клубове, посочва "Тема спорт". Карло Мухар премина в шампиона на Румъния ЧФР Клуж, а Брадли Мазику парафира с Арис Солун. Греъм Кери пък се прибра при семейството си и облече екипа на шотландския Сейнт Джонсън.

Все още няма развитие около тримата футболисти, които Саша Илич извади от първия отбор - Варела, Вилдсхут и Бай. Техните договори още не са разтрогнати, като първите двама са в София, а последният бе на проби във втородивизионния френски Анеси.