ЦСКА приема Черно море днес от 20:30 часа в последен мач от третия кръг на родния шампионат. Двата тима влизат в срещата от коренно различни изходни позиции, но всеки от тях може да прекара следващата седмица като лидер във временното класиране в зависимост от развръзката на сблъсъка.

Армейците са опрени до стената и се нуждаят от задължителна победа за да си върнат самочувствието и да свалят донякъде напрежението от плещите си преди много важния реванш от втория кръг на Лигата на Конференциите срещу Македония Гьорче Петров в четвъртък. Те изглеждаха катастрофално в първия мач в Скопие преди няколко дни и създадоха огромни притеснения сред привържениците си, че може да се стигне до един от най-големите резили в цялата история на клуба. Кошмарната жега в столицата на югозападната ни съседка няма как да служи за оправдание на червените, които така и не създадоха чисто положение срещу отбор, който би се борил да не изпадне в родния елит.

Освен това възпитаниците на Саша Илич имаха числово преимущество цяло второ полувреме след червен картон за играч на Македония Гьорче Петров, пише Тема спорт. Младият сръбски специалист начело на ЦСКА няма как да е спокоен, тъй като срещата в Скопие не бе изолиран случай, а се превръща в постоянно ниво на представяне на тима. Армейците изглеждаха по същия вял начин и миналия уикенд, когато гостуваха на Локомотив София и само слабите завършващи удари на железничарите спасиха ЦСКА от поражение. В последните минути Браян Морено реализира след корнер и спечели точка за червените. В трите си мача от началото на сезона (б.а. – два в първенството и един в евротурнирите) армейците реализираха три попадения след статични положения, но само едно от игра. Липсата на креативност, скорост и острота в атака към момента изглежда най-сериозният проблем на тима, който трябва много бързо да бъде разрешен. И двубой срещу летящият високо Черно море изглежда като перфектната възможност за армейците да се изправят и да докажат, че разполагат с аргументи.

Задачата обаче няма да бъде никак лесна. Макар че през лятото Черно море се раздели с ключови футболисти като Пабло Гарсия, Родриго Вилела и Влатко Дробаров, Илиан Илиев за пореден път индикира, че знае по перфектен начин как да държи баланса в състава си. Той намери точните попълнения, а моряците към момента са единственият отбор в първенството със 100-процентов актив – 2 победи от 2 мача. Столичните Локо Сф и Славия бяха надиграни с по 1:0, а днес Черно море идва на „Армията“ за да затвърди доброто си представяне с нов позитивен резултат. Точно преди 3 години моряците нанесоха звучен шамар на ЦСКА, печелейки с 3:1 насред Борисовата градина. При подобен развой на събитията днес Черно море ще се изкачи на върха на класирането с пълен актив от 9 точки, с 2 пред шампиона Лудогорец. Армейците също имат шанс да се възползват от грешната стъпка на орлите срещу ФК ЦСКА 1948 Сф. При успех с повече от два гола разлика днес, те ще стъпят на лидерската позиция, където бяха за последно преди точно година – на 25 юли 2021-а след победата в първия кръг над ЦСКА 1948.

ЦСКА и Черно море имаха коренно различни последни два мача, а тази вечер ще стане ясно дали армейците са способни да се съберат и да покажат различно лице, или варненци ще затвърдят чудесното си представяне с нов добър резултат.

Вероятни състави: 

ЦСКА: Бусато; Турицов, Матей, Махмутович, Де Нойер; Вион, Юга; Дончев; Туфегджич, Шопов; Назон

Черно море: Дюлгеров; В. Попов, Босанчич, Атанасов, Панов; Клементе, Мимито; Златев, Панайотов, Сула; Курьор

Съдия: Георги Гинчев
Стадион: „Българска армия“

Снимка: Lap.bg