Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла призова да се даде нужното време на Саша Илич, за да разгърне треньорските си виждания начело на ЦСКА-. Пред „Мач Телеграф“ той коментира старта на сезона за „червените“ и очакванията си за мача с Черно море довечера.

„Очаквам ЦСКА да победи Черно море, но лошото е, че нямаме отбор все още. В ситуация сме на изграждане на такъв. Трансферите, които се правят досега, не отговарят на нивото на ЦСКА. А българите, на които им се дава шанс, не мисля, че го използват по най-добрия начин. Саша Илич заяви, че с такива играчи не може да се бори за титлата. Те нямат нивото и класата за отбор като ЦСКА. Но момчетата не са виновни, защото толкова са ги научили – дават максимума от себе си, но не могат повече“, започна Майкъла. Той анализира и последните две равенства -1:1 с Локо Сф и 0:0 с Македония ГП в Лигата на конференциите.

„Нямаме играчи и затова са колебливи резултатите. Несериозно е този клуб да е в това състояние. Може би трябва да се промени нещо в селекцията. Защитата е слаба, в средата и атаката също не съм впечатлен. Нямаме лидер на нито един пост до този момент. Селекцията е много закъсняла. Нас ни трябва самочувствие, за да отстраним македонците. Все пак трябва и да вземем някакви пари от Европа. Трябва да се мисли за мача с Македония ГП, там трябва да са много концентрирани играчите. В първенството и да се допусне още една грешка – не е фатално. Слабости виждам на всички постове. Играем безобразно на всеки един от тях. Прогнозата ми 5 победи в първите 5 мача за сезона не се сбъдна. Даже можеше да загубим от Локо Сф. По начина, по който се работи, не мисля, че скоро ЦСКА ще стъпи на верния път. Единственото добро нещо в клуба са парите за заплати. С тези играчи обаче ще сме конкуренция на Славия, Локо Сф и Локо Пд, но на Лудогорец – не! Те надграждат след всеки мач, въпреки равенството им с ЦСКА 1948″, продължи Илиев.

„Лошото е, че няма лидер. С тези играчи се спъва и треньорът. Той не прави трансферите, ние му даваме готови футболисти и няма как да покаже своите качества. Хляб се прави с брашно, не с трици. Отбор се прави с играчи, а не със запълване на дупки. Това е един апел към младите български футболисти, защото им се дава голям шанс в момента, но те не могат да го вземат. Няма да им се даде втори. В момента играят и не виждам нищо добро в тях. С Черно море ще ни е тежко, те са добър отбор и с тях играем по принцип трудно“.

Георги Илиев защити и сръбския наставник на ЦСКА. „Трябва да му дадем и шанс на Илич. Нужно е търпение. Нека да участва в една селекция и да му се даде нужното време. На дубъла треньор е Стамен Белчев и по всяко време може да смени Саша, но това не е хубаво. Илич дойде, а ние сме продали добрите играчи и той реално участва в два трансфера, не бива да го плюем и да го сочим с пръст“, завърши Майкъла.

Снимка: Lap.bg