Помощник-треньорът на Септември София Валери Божинов даде интервю пред сръбско издание. Там той говори по много теми, а един от въпросите е свързан с треньора на ЦСКА Саша Илич. 

Божинов се изказва изключително ласкаво за бившия си съотборник в Партизан и разкрива, че според играчите на червените 44-годишният Илич не само е класен треньор, но и най-добрият футболист, когато се включи в тренировките на отбора.

Саша ми помогна много в кариерата, радвам се, че го имах за съотборник. Когато бях в Партизан, го попитах дали иска да стане треньор, но тогава не се интересуваше от подобна опция. 

Така си мислех през този период, но животът ми показа, че никога не се знае къде ще попаднеш. Ние сме деца, независимо на колко години сме, наистина обичаме тази игра. Всички играчи на ЦСКА ми казаха, че се радват, че имат Саша за треньор и че когато влезе в игра – няма по-добър от него на терена

Представете си какъв е бил на младини – класа! По време на своята кариера той мислеше като треньор. Пожелавам му много успехи”, казва Божинов, цитиран от "Тема спорт".