ЦСКА експресно успя да картотекира в УЕФА последното попълнение Джонатан Линдсет. Така норвежкият халф ще бъде на разположение на Саша Илич за сблъсъците срещу ирландския Сейнт Патрикс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, пише „Тема Спорт“. Първият е утре от 20:00 часа на стадион „Васил Левски“ и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Реваншът е на 11 август, четвъртък, от 21:45 часа в Дъблин.

В неделя 26-годишният Линдсет игра за последно за вече бившия си тим Сарпсборг в норвежкото първенство. В понеделник той пристигна в България, а вчера направи първата си тренировка под ръководството на Саша Илич. От клуба дори разпространиха и кадри от заниманието, като към тях написаха: „Дълго те чакахме, Линдс! Успех!“.

Линдсет беше закупен от Сарпсборг, действа като офанзивен халф, по-силният му крак е десният. ЦСКА обяви привличането на халфа в края на миналия месец. Той ще попадне в групата за утрешния мач със Сейнт Патрикс, като се очаква да запише и дебют с червената фланелка. Полузащитникът се намира в добра кондиция, защото норвежкото първенство е в разгара си. През тази кампания той бе на терена в 15 шампионатни двубоя, в които вкара 2 гола. 2021-ва е най-силна в кариерата на Линдсет. В 25 срещи от първенството той реализира 10 попадения за Сарпсборг.

Днес от 11:00 часа треньорът на ЦСКА Саша Илич ще даде пресконференция. На нея специалистът ще разясни какво е състоянието на Линдсет.

Картотека за предстоящите срещи на континенталната сцена получи и нападателят Бисмарк Чарлс. Той дълго време лекува контузия и не е играл от 8 април тази година, когато червените загубиха с 0:2 от Локо Пд на „Лаута“.