ЦСКА приема Сейнт Патрикс на Националния стадион „Васил Левски“ в мач от третия квалификационен кръг на ЛК. Двубоят стартира в 20.00 часа.

Тимът на Саша Илич демонстрира напредък в последните си мачове, записвайки 3 поредни победи. В най-скорошните си 2 мача армейците отбелязаха 9 гола. 

Гостуващият Сейнт Патрикс е на доста по-ниско ниво във всяко отношение. Ирландците отстраниха Мура с дузпи в миналия кръг, но не впечатляват особено. Това си личи от резултатите им във вътрешното първенство, където се намират на 16 точки зад лидера Шамрок.

Амбициите на ЦСКА са да участва в групи за трета поредна година и няма да съществува никакво оправдание, ако червените се провалят срещу толкова непретенциозен съперник. 

Възпитаниците на Саша Илич стигнаха до третия квалификационен кръг в надпреварата, след като елиминираха северномакедонския Македония Гьорче Петров с общ резултат 4:0. След нулево равенство в първата среща, „армейците“ натиснаха газта в реванша на „Армията“ и не оставиха шансове на непретенциозния си съперник. Наставникът на тима обаче не си прави илюзии за лесни двубои със Сейнт Патрикс въпреки ролята на фаворит на „червените“ в сблъсъка. 

„Предстои ни първият от общо два мача със Сейнт Патрикс, разбира се, че целта е да продължим в следващия кръг, няма да ни е никак лесно, тъй като съперникът е борбен отбор, турнирен, знаят как да постигат необходимия резултат, така че ние трябва да бъдем внимателни с тях. Със сигурност това, което демонстрираме в последните мачове, е начинът, по който трябва да играем, но все още има много неща, които трябва да коригираме и да работим върху нашата игра", коментира старши треньорът на ЦСКА.