Съперникът на ЦСКА в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите Сейнт Патрикс се оказа в центъра на скандал заради факта, че не може да се прибере от София и се наложи да отложи мача си в местното първенство с Шелбърн.

Както е известно, ирландският тим в четвъртък победи „армейците“ с 1:0, но не може да излети от България заради липса на чартърни полети. Очакванията бяха, че тази сутрин тимът все пак ще потегли за Дъблин.

В същото време обаче Шелбърн скочи на Футболната асоциация на Ейре заради отложения мач. От клуба заявиха, че това е направено в последния момент, а цялата подготовка за срещата със Сейнт Патрикс е била в ход.

„Надяваме се, че федерацията ще разгледа всичките факти около ситуацията и ще се свърже с нас за допълнителни дискусии относно компенсирането на тази несправедливост към нашия клуб. Вярваме, че от централата ще признаят, че отлагането на мача е изключително неблагоприятно за нас и ще доведе до допълнителни затруднения за нашия отбор в програмата до края на първенството. В момента се оказва, че в рамките на три месеца ще имаме само два домакински мача. Това е изключително несправедливо за нас като клуб и за нашите фенове, доброволци, а и за полицаите, които вече бяха ангажирани за охраната на мача със Сейнт Патрикс в неделя. Припомняме, че срещата по първоначална програма дори трябваше да се играе на 5 август (петък)“, обявиха от Шелбърн, цитирани от „Блиц“.

Сейнт Патрикс не е единственият участник в евротурнирите, които има проблеми с полета до Ейре. Първенецът на страната Шамрок Роувърс трябваше да раздели групата си на части и да пътува с няколко търговски полета след гостуването си в Разград на Лудогорец за мач от квалификациите на Шампионската лига. Северномакедонският Шкупи пък се оплака, че трябва да кацне на летище, отдалечено на 300 км от Дъблин, за мача си срещу Шамрок Роувърс в квалификациите на Лига Европа.