Ирландският Сейнт Патрикс Атлетик, елиминиран от ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, информира, че двама от футболистите му са били обиждани на расистка основа след реванша в Дъблин в четвъртък.

Единият играч е бил обиждан по време на двубоя, а другият е получил съобщения с расистко съдържание в социалните мрежи.

„Ние сме отвратени от тези гнусни расистки съобщения и език, които са били насочени към нашите играчи. Сейнт Патрикс Атлетик е мулти-културен, приемащ и приятелски настроен клуб към всички хора, с нулева политика към расизма и всякакви обиди. Клубът предложи пълната си подкрепа към играчите и очакваме да ги видим на терена на „Ричмънд Парк“ в неделя“, заяви президентът на ирландците Гарет Келехър.

От Сейнт Патрикс са изпратили писма до УЕФА, ирландската футболната федерация и SARI – организацията, която се бори с расизма във футбола.

След последния съдийски сигнал на мача пък се стигна до напрежение между играчи на двата тима. Сред замесените в разправията беше левият бек на “червените” Брадли Де Нойер, който получи червен картон и няма да играе в плейофа срещу Базел.

Халфът на домакините Джейми Ленън обясни, че в основата на конфликта е била невъздържаната радост на Де Нойер.

“Техният футболист отиде да празнува пред нашите фенове, което наистина не ми хареса. Натрупахме известен опит в международните мачове и това ще е допълнителна мотивация за нас да се представим силно през сезона и догодина отново да участваме в евротурнирите. Искаме още вечери като тази”, коментира Ленън, цитиран от "Тема:Спорт".