Футболистът на ЦСКА Амос Юга заяви в интервю за клубната телевизия на "червените", че класирането за груповата фаза на турнира Лигата на конференциите е много важно за отбора.

Юга си спомни и за сблъсъка с швейцарския Базел през 2020 година, когато "червените" влязоха в групите на Лига Европа.

"Всички бяха много щастливи. Точно идвах от бившия ми клуб, а предишният сезон не беше лесен за мен. След като дойдох тук, два месеца по-късно бях в груповата фаза на Лига Европа. Аз също бях много, много щастлив. Спомням си видеото, в съблекалнята всички бяхме много радостни. Феновете ни чакаха на летището. Беше страхотно“, върна се назад във времето Амос Юга.

Колкото до ситуацията в момента в ЦСКА, футболистът заяви: "Последните месеци бяха трудни. Дори краят на миналата година с този загубен загубения финал и цялата втора час от сезона не беше добра. Но сега имаме нов треньор, нов отбор. Имаме нова нагласа".

"Мисля, че този сезон, дори и когато не играем добре, ще показваме борбен дух. В първите ни мачове, може и да не сме играли добре, но се вижда манталитет. Всички сме като едно цяло сме. Ако задържим това, ще видим какво ще се случи."

За новия старши треньор на отбора Саша Илич Амос Юга коментира: "Има характер на победител. Дори и на тренировка, той иска да побеждава. Като играем мачове, той винаги иска да печели. Той предава своя манталитет и на нас. Това се вижда на терена. Най-трудното във футбола е интелектът. Може да имаш скорост, всички качества, но най-важна е интелигентността. Футболът се променя, така че трябва да усещаш, да знаеш къде е противникът."

"Не може да разчиташ само на качествата си, а трябва да знаеш и слабостите на опонента и да атакуваш тях. Ако искаш да победиш, трябва да знаеш какви са слабостите на съперника. Вече не гледам на футбола като дете, а като треньор. Ако единият отбор вкара, не ме интересува дали голът е красив или не. Важно е защо противникът е допуснал този гол."

"Новият треньор вярва в мен. Той поставя върху мен добро напрежение като казва, че съм един от лидерите на тима и трябва да имам повече отговорности. За мен е положително напрежение и аз съм щастлив да поема тази отговорност. Тук съм от три години, на почти 30 години съм и имам по-голям опит от повечето играчи. Ние сме млад отбор, така че моята работа, на Юрген, на Бусато е да помагаме на останалата част от отбора", коментира още футболистът.

За предстоящите мачове с Базел, Амос Юга заяви, че половината сезон зависи от тях. "Когато подписах с ЦСКА, дойдох за това. Последните два сезона играхме в Европа, така че надявам, че и този сезон отново ще е така. Базел е променил отбора, ние също. Ще играем два мача и ще бъде напълно различно. Честно няма нужда от допълнителна мотивация. Трябва да спечелим. Това е. Не ни интересува дали ще е с 1:0, 3:2, а най-важното е да победим и да се класираме за груповата фаза."

"Просто трябва да бъдем уверени, да внимаваме с отбора на Базел, но и да вярваме в себе си, и да се хвърлим на 100 процента в мача и ще видим какво ще се случи“, завърши Амос Юга.