ЦСКА ще действа много внимателно и без излишни рискове в днешната среща с Базел. Задача номер 1 за възпитаниците на Саша Илич ще е да не допускат гол срещу офанзивно настроения съперник, като от своя страна опитат да се възползват от свободните пространства с бързи контраатаки.

Много ще се разчита и на статичните положения, от които са паднали повече от половината попадения на армейците през сезона. „Тема Спорт“ пише, че в последните дни на тренировъчната база в Панчарево са упражнявани и удари от средна и далечна дистанция, с които да бъде изненадан противниковият вратар.

В стартовите 11 на Илич има две въпросителни – кой ще стартира отляво на отбраната и на върха на атаката. В защита опциите са Християн Петров и Вион, като във втория случай на мястото на французина в центъра на терена ще започне Жеферсон. В нападение пък шансовете на Морено и Бамба изглеждат 50/50.

Очаква се треньорът на Базел Александър Фрай да заложи на състава, победил Брьондби след изпълнение на дузпи преди седмица.

Съдиите няма да могат да разчитат на системата ВАР, която не се използва в тази фаза на турнира.

Снимка: Lap.bg