Бившата звезда на ЦСКА Тиаго Родригес сподели своите очаквания за предстоящия  първия плейофен двубой между червените и Базел за влизане в групите на Лигата на конференциите. В интервю пред Дарик радио и dsport той си припомни срещата между 31-кратните родни шампиони и швейцарците преди две години и да разкаже за кариерата си след престоя в България.

ЦСКА и Базел се срещнаха на плейофите в Лига Европа преди два сезона, като тогава ЦСКА надви швейцарците на „Санкт Якоб Парк“, като сблъсъците тогава се решаваха в една среща и така влезе в групите на втория по сила европейски клубен турнир. В герой за „армейците“ на швейцарска земя се превърна именно Тиаго, който вкара два от головете за гръмкия успех. Портегалският плеймейкър прекара на „Българска армия“ 4 сезона между 2017 и 2021 г., като у нас спечели Купата на България през миналата година. След като напусна страната ни, кариерата на Тиаго не се разви добре, като той бе в арабския Ал-Хазем и руския Уфа.

Здравей Тиаго, как си, какво правиш, къде те намирам в момента?

В този момент съм в Португалия. Всичко е наред. В момента съм без отбор и чакам предложения, за да се завърна и да стартирам моя сезон.

ЦСКА отново, ще играе мач с Базел, преди две години ти беше герой за тима вкарвайки два от головете, помниш ли още тази емоция, която донесе на всички, които обичат ЦСКА?

Да, видях жребия, който отново изправя ЦСКА срещу Базел. Следя какво се случва. Много мои съотборници вече не са там, но и много са в отбора. Онзи мач беше много важен за мен. Вкарах два гола, а отборът премина в следващата фаза на турнира. Мачът беше много емоционален и остава завинаги в моята памет. Това беше един голям мач.

Следиш ли изявите на ЦСКА след като вече година не си част от тима?

Да. Следя това, което се случва. Бях пет години в ЦСКА. Оставих доста приятели там. Поддържам ги и следя какво правят.

Ще успее ли отборът пак да отстрани швейцарците след като вече са два мача?

Да, смятам, че е възможно да продължат напред в тази елиминация.

В момента в ЦСКА няма такъв футболист като теб, който да е толкова добър в преките свободни удари. Каква е тайната при вкарването на такива голове?

Няма тайна. Всичко опира до работа, до тренировки, когато има такава възможност. Когато тренираш е нормално да се случва след това и на мачовете.

В момента си без отбор, какво се случи в Русия където игра за последно?

Останах без отбор. Всички знаят какво се случи. Войната между Русия и Украйна. Това е причината.

Имал ли си идея пак да се върнеш да играеш в България?

Да. Мислил съм за завръщане, но не съм получил никакво предложение и заради това продължавам по своя път.

И последен въпрос какво би пожелал  на феновете на ЦСКА преди мачовете с Базел?

Да подкрепят отбора и футболистите от първата до последната минута. Те ще направят всичко, което могат, за да ги зарадват.

Снимка: Lap.bg