Наставникът на ЦСКА Саша Илич призна, че "армейците" не са играли достатъчно добре, за да успеят да отстранят Базел в плейофния кръг на Лигата на конференциите. 

"Червените" отстъпиха като гости с 0:2 и с общ резултат 1:2 отпадат от турнира.

"Първото полувреме бе слабо за нас. През второто играхме по-добре, но получихме два гола от две грешки. Така е във футбола, особено в Европа. Моите футболисти се бориха и смятам, че защитиха честта на клуба, но трябва да поздравим Базел за класирането".

"Те имаха 4-5 положения второто полувреме, които бяха много чисти. Получихме гол и имахме около 25 минути да реагираме, но не го направихме. През първото полувреме имахме атаки, които не развихме. Явно това не е бил нашият ден. Но нека не се лъжем, в Базел има много класни футболисти", каза сърбинът.

Той добави, че кадровите проблеми на ключови играчи в атака са повлияли за това отборът да не създаде достатъчно положения пред вратата на противника.

"Станислав Шопов бе болен, а Георги Йомов имаше здравословен проблем. Това са важни футболисти, които ние не можехме да ползваме пълноценно. Опитахме да вдигнем футболистите психологически, но тях ги боли от това отпадане. Най-трудно е да вдигнеш играчите след такъв мач. Вече мислим само за първенството", завърши Илич.