Ръководството на ЦСКА ще трябва да плати 14 хиляди лева глоба за различни провинения на клуба и феновете по време на дербито с ЦСКА 1948 в понеделник, спечелено от домакините от "Българска армия" с 2:1.

Представители на гостите в ложите на Сектор А на стадиона бяха замеряни, заливани и обиждани от феновете на ЦСКА, поради което им се наложи да напуснат стадиона, като това носи и солена глоба за тима. За заливане с вода на служебни лица, за хвърлени предмети по служебни лица опасни за здравето и за неспазване изискванията за осъществяване на надеждна охрана на футболната среща "червените" ще трябва да платят 7000 лева.

1000 лева е глобата за "неуважително отношение към противниковия отбор – неизписване името на таблото и билетите за футболната среща", а още 2000 - "за неетично поведение по време на едноминутно мълчание за обидни и нецензурни скандирания". Още 4000 лева ще плати клуба за обидни и нецензурни скандирания и за хвърлени предмети опасни за здравето.

Сред другите глобени след осмия кръг на Първа лига са Локомотив Пловдив (2000 лева), Ботев Враца (1300), Левски (300), Берое (1300), Ботев Пловдив (500) и Пирин (300).