Бившият международен съдия Детелин Баялцалиев коментира спорното положение на дербито между ЦСКА и Славия, спечелено от "червените" с 2:0 с голове след почивката.

През първото полувреме Иван Турицов фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Тони Тасев, но главният рефер Волен Чинков пусна авантаж. После ситуацията беше прегледана и от ВАР и Турицов не получи никакво наказание, въпреки че можеше да му бъде изваден директен червен картон.

Според Баялцалиев, националът е заслужавал да бъде изгонен от игра. "Нашите съдии очевидно имат някаква обременяване...", написа той в социалните мрежи, а в коментари под поста си добави: "Неоспорим червен картон за спиране на обещаваща атака. Авантажът е немислим!".

В друг коментар, той обяснява още по-подробно: "Абсолютен червен картон за спиране на обещаваща атака! Очевидно е, че щом Галин Иванов овладя топката, за Тони Тасев, който е 10 метра по-напред, щеше да е по-лесно. При чк няма авантаж, освен ако топката непосредствено влиза във вратата. Груба грешка на Чинков".

С победата ЦСКА събра 22 точки от 8 мача и се качи на върха. Славия заема 8-ма позиция с 15 пункта.

Снимка: Lap.bg