ЦСКА продължава с фантастичната си форма в първенството, след като на своя стадион "Българска армия" победи с 2:0 Славия.

Успехът за "червените" дойде след почивката с два бързи гола в рамките на 180 секунди. Първо Маурисио Гарсес преодоля "бялата стена" след страховит удар от движение, а Мено Кох успокои "армейците" с второ попадение, след като беше точен с глава след корнер.

Но един спорен момент остави горчивина в напечения столичен сблъсък. Още през първото полувреме Иван Турицов можеше да бъде изгонен с директен червен картон, след като фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Тони Тасев. При положението главният съдия Волен Чинков пусна авантаж, после се намеси и ВАР, но националът даже не беше и официално предупреден.

Иначе с победата ЦСКА събра 22 точки от 8 мача и се качи на върха. Славия заема 8-ма позиция с 15 пункта. В следващия кръг за "червените" предстои Вечното дерби с Левски, което е насрочено за 18 септември от 16.45 часа. Ден по-рано "белите" приемат Берое.


ЦСКА беше по-активен преди почивката и владееше повече топката, докато Славия разчиташе на контраатаки и здрава защита. И именно така в 14-ата минута можеше да излезе напред в резултата, след като Тони Тасев се пребори с Тибо Вион, а топката стигна до Кристиян Добрев. Но неговият удар не беше точен.

В 27-ата минута имаше доста сериозни претенции от Славия към съдията Волен Чинков, след като Тасев се откъсна и беше съборен в гръб от Турицов. Съдиите прегледаха положението с помощта на системата за видеоповторения (ВАР), но наказания не бяха налагани.

Ситуацията всъщност беше разгледана като авантаж от Чинков, тъй като топката попадна у Галин Иванов. Опитното крило подаде на Нгуена, чийто удар беше избит от Бусато.

ЦСКА започна активно и второто полувреме и стигна до гол в 54-ата минута, чийто автор е Маурисио Гарсес.

С основна заслуга е Дауда Бамба, който тръгна на самостоятелен пробив, влезе в наказателното поле, но загуби топката и Станислав Шопов му я продължи. Бамба стреля мощно от близо, но Вуцов изби. Топката отиде у Гарсес, който направи добавка за 1:0.

Само след 3 минути Мено Кох вкара втори гол, засичайки с глава центриране на Тибо Вион от ъглов удар.

След двата бързи гола Славия се събуди и в 69-ата минута Галин Иванов стреля опасно, но покрай гредата. В 80-ата минута се откри шанс и за Кемело Нгуена, който опита да ритне от близо, но Турицов се хвърли с тяло и блокира удара.

До края на срещата Славия така и не намери пътя към вратата на Бусато, а домакините спокойно дочакаха края на мача.

ЦСКА - Славия 2:0

Голмайстори: 1:0 Гарсес (55), 2:0 Кох (58)

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей – к, 19. Иван Турицов, 22. Енес Махмутович (46-Кох), 6. Християн Петров, 21. Амос Юга, 15. Тибо Вион (73-Дончев), 27. Маурисио Гарсез, 11. Лазар Туфегджич (78-Морено), 8. Станислав Шопов (57-Линдсет), 30. Дауда Бамба (57-Назон)
Треньор: Саша Илич

Славия: 21. Светослав Вуцов,3. Ертан Томбак, 23. Емил Виячки, 37. Венцислав Керчев, 4. Людовик Соарес (71-Чешмеджиев), 93. Кемело Нгуена, 77. Георги Вълчев (76-Дост), 71. Кристиян Стоянов (62-Минчев), 33. Галин Иванов – к (71-Ахмедов), 88. Тони Тасев, 11. Кристиан Добрев (71-Стоев)
Треньор: Златомир Загорчич

София, ст.: "Българска армия"
Съдия: Волен Чинков
Жълти картони: Туфегджич, Юга (ЦСКА)