Треньорът на Славия Златомир Загорчич обясни, че липсата на дисциплина в определени моменти, както и индивидуални и колективни грешки са причината за поражението от ЦСКА. Белите имат три загуби от осем мача, нареждайки се на 7-о място след днешната загуба с 0:2.

"Първото полувреме беше равностойно, но макар и те да владееха топката, не създадоха нито едно чисто положение. Ние имахме опасни атаки, които не успяхме да реализираме. През второто спадна концентрацията и пуснахме два бързи гола. Ядосва ме най-много липсата на дисциплина", заяви старши треньорът на Славия.

"Не се получи да ги спрем при първия гол, защото оголихме пространство и нямаше човек срещу Бамба. А той е един от класните играчи. А за втория гол – те го правят много добре, защото имат много по-високи хора от нашите при статични положения. А и ние бяхме разконцентрирани. След това опитахме нещо да направим, но не се получи нищо".

"Грешките за головете? Отива от индивидална до колективна  - липса на комуникация между хората, както и грешка на човек, който не е на позиция".

Попитан дали Славия е опитала вариант без централен нападател с идеята да изненада противника, Загорчич отхвърли предположението, а също така обясни и какво е наложило някои промени.

"Не сме опитали без централен нападател. Ахмед трябваше да започне, но сутринта беше на системи и за да го предпазим, го оставихме за последните 20-25 минути. Резервите влязоха в мача доста добре, играха правилно и можехме да стигнем до гол чрез тях".

Снимка: Lap.bg