Треньорът на ЦСКА Саша Илич има само една въпросителна около стартовия състав за мача с Левски в неделя. Дилемата пред сърбина е свързана със сънародника му Лазар Туфегджич.

Колебанието е дали той да попадне сред 11-те, или вместо него да се появи някое от последните нови попълнения – Симеон Александров, който бе привлечен от Септември преди седмица, или арменецът Жираир Шагоян, пише "Тема спорт". Със сигурност колумбиецът Марселино Кареасо няма да е в титулярния състав, а е твърде вероятно дори да не попадне в групата за двубоя. На този етап Туфегджич е фаворит за място по левия фланг на атаката.

Всички останали 10 изпълнители, с които ЦСКА ще започне вечното дерби на стадион „Васил Левски”, изглеждат ясни. На вратата ще е Бусато, а карето пред него ще включва Турицов, Матей, Кох и Брадли де Нойер, който получи почивка в при домакинството на Славия и дори не попадна в групата за двубоя. Така армейците ще стартират с трима бранители от Нидерландия.

В средата на терена сигурни са местата на Юга и Вион като двойка вътрешни халфове и на Линдсет, който ще действа зад нападателя. На върха на атаката най-вероятно в трети пореден мач ще стартира Дауда Бамба. Макар и да не е убедителен в представянето си, той вкара победния гол срещу Спартак Варна и допринесе сериозно за първото попадение в мача със Славия, когато негов много добър пробив завърши с удар, спасен от Светослав Вуцов, а Гарсес опъна мрежата на белите при добавката.

Именно Гарсес е голмайстор на ЦСКА от началото на сезона и поради тази причина мястото му сред 11-те в неделя не подлежи на съмнение. Червените ще разчитат много на силната му игра с глава при статични положения.

Снимка: Lap.bg