ЦСКА се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България, след като в двубой от първия кръг на турнира елиминира третодивизионния Гигант (Съединение) със 7:6 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията срещата завърши при равенство 1:1. Георги Стайков откри резултата за Гигант в 41-ата минута, но Браян Морено изравни в 74-ата.

Домакините от Съединение завършиха срещата с 9 души на терена, след като през второто полувреме от игра за по два жълти картона бяха изгонени защитниците Васил Василев и Райко Алов. При дузпите играчите на ЦСКА бяха безгрешни, а решаващ пропуск за Гигант направи резервата Янко Гюзлев при седмото изпълнение от бялата точка и така "червените" продължават напред към осминафиналите в надпреварата, където ще срещнат тима на Септември.

Още в 5-ата минута ЦСКА пропусна първия изгоден шанс за гол в мача. Станислав Шопов центрира от корнер в наказателното поле на Гигант, Бисмарк Чарлс отклони с глава към далечната греда, където Дюкенс Назон нацели лявата греда на вратата на домакините от около 5 метра. 

В 31-ата минута играчите на старши треньора Георги Мечечиев пропуснаха добро положения за откриване на резултата. Здравко Жилов стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут.

Седем минути по-късно Дюкенс Назон отново получи възможност да открие резултата, след като бе изведен сам срещу Цветан Тодоров, но ударът на централния нападател на „червените“ бе париран от стража на домакините, а при добавката Бисмарк Чарлс стреля над напречната греда. 

В 41-ата минута Гигант откри резултата. След центриране по земя отляво в наказателното поле на ЦСКА защитата на гостите не се ориентира по най-добрия начин и топката стигна до непокрития Георги Стайков, който завърши с прецизен удар от около 10 метра за 1:0. При този резултат дойде и почивката.

На полувремето старши треньорът на ЦСКА Саша Илич направи четворна смяна и пусна в игра Маурисио Гарсес, Джонатан Линдсет, Браян Морено и Лазар Туфегджич.

В 49-ата минута именно Гарсес бе изведен отдясно в наказателното поле на Гигант, но ударът на бразилеца бе спасен от Цветан Тодоров. 

В 55-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена. Васил Василев получи втори жълт и съответно червен картон, след като фаулира Бисмарк Чарлс пред собственото наказателното поле.

В 74-ата минута ЦСКА се възползва от численото си преимущество и изравни резултата. Браян Морено бе изведен сам срещу Цветан Тодоров, стражът на Гигант първоначално отрази завършващия удар на нападателя на „червените“, но топката отново попадна в Морено, който добави на празна врата за 1:1. 

В петата минута на добавеното 7-минутно продължение на мача домакините от Съединение останаха с 9 души на терена. Райко Алов бе изгонен от игра след втори жълт картон за грубо нарушение срещу Лазар Туфегджич. 

До края на срещата футболистите на Саша Илич потърсиха пълния обрат, но не намериха път към вратата на Цветан Тодоров и така двубоят влезе в продължения. В тях ЦСКА доминираше напълно и пропусна няколко изгодни възможности да реализира попадение. Бисмарк Чарлс уцели греда в 92-ата минута, а в 116-ата Мено Кох, който заигра на позицията на централния нападател за „червените“, бе намерен с далечен пас в наказателното поле на домакините, където овладя на гърди и стреля от въздуха, но топката мина встрани от вратата и мачът трябваше да се реши с изпълнение на дузпи.

При 11-метровите наказателни удари двата тима бяха безгрешни в първите си шест изпълнения, а при седмото решаващ пропуск за Гигант направи Янко Гюзлев, чиято дузпа бе спасена от Димитър Евтимов, а в последствие Мено Кох реализира, за да донесе успеха на ЦСКА и по този начин "червените" продължават напред към осминафиналите на надпреварата, където ще гостуват на Септември. Срещата е в четвъртък (1 декември) от 12:00 часа. 

Стартов състав на ЦСКА: 25. Димитър Евтимов (в), 2. Юрген Матай (к), 4. Менно Кох, 13. Галин Минков, 19. Иван Турицов, 24. Александър Бучков, 8. Станислав Шопов, 20. Йоан Бауренски, 26. Марселино Кареасо, 17. Бисмарк Чарлс, 9. Дюкенс Назон.

Резерви: 1. Густаво Бусато (в), 7. Джонатан Линдсет, 11. Лазар Туфегджич, 27. Маурисио Гарсес, 28. Браян Морено, 29. Росен Маринов, 14. Илиан Антонов.

Снимка: Официален сайт на ЦСКА