И защо на никой не му прави впечатление, че шансовете за титла на водача в класирането ЦСКА варират между 3,00 и 5,00, а на преследвача Лудогорец са между 1,35 и 1,50.

С риск да доскучая на несведущите, отново ще се позова на член номер 1 във футболната конституция, който гласи, че букмейкърите винаги са прави. При тях празни приказки няма, защото се губят пари. И това, че държат ЦСКА толкова далеч от Лудогорец е супер меродавен фактор.

И при цялата почти безнадеждна ситуация за привържениците, треньорите, футболистите и най-вече за силния човек в ЦСКА, мечтите остават безплатни, докато теорията не се превърне в практика. И аргументите не са никак за пренебрегване.

За първенство ЦСКА е с опцията да изиграе две поредни домакинства срещу Лудогорец на своя стадион. Второто е в пряка зависимост от първото, защото който спечели редовния сезон ще играе следващия мач у дома.

И само да си представим, че в тези два мача на „Армията“ с най-горещата подкрепа на която са способни само феновете на ЦСКА в това число и неизбежно завърналия се сектор Г червените победят, това може да означава 8 пункта пасив на вечния шампион. И тези осем точки някой трябва да ги отнеме от ЦСКА, а припомням, че червените извън мачовете с Лудогорец и Левски пропиляха само 4 в 18-те мача през цялата шампионатна есен.

ЦСКА въобще не са за отписване, както са го направили най-влиятелните хора в съвременния футбол – букмейкърите.

Жаклин Михайлов, "Тема:Спорт"