Футболният мениджър Александър Алеков гостува в предаване на YouTube канала CSKA FAN TV. Той е агент на редица талантливи български футболисти, сред които и звездата на Ботев Враца и младежки национал Мирослав Маринов.

Освен това е дипломиран спортен психолог, като призна, че работи с юноши в школата на армейците, а преди негови клиенти са били и чуждестранни футболисти на ЦСКА. Алеков заяви, че досега не е разговарял с 31-кратните шампиони за трансфер на играч, на когото е агент, но има преки впечатления от начина, по който функционира клубът.

„В ЦСКА Дани Ганчев, поне от контактите, които съм имал с него, взима решенията. Той търси футболисти, интересува се и негова е последната дума дали да бъдат привлечени. Което не е непременно лошо, защото трябва да има човек, който да координира всички процеси. Но, разбира се, във футбола няма как да работи и изразът „и сам воинът е воин“. Нужен е екип“, категоричен бе Алеков, цитиран от Тема спорт.

Той отчете, че всички български отбори изостават страшно много в развитието на младите футболисти спрямо примерите в Западна Европа. Там всеки малък клуб разполага с по 20-30 треньори.

Снимка: Lap.bg