Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира пред „Тема Спорт“ по култов начин дискусионната ситуация с победното попадение на ЦСКА срещу Септември, при което червените не върнаха изритана в тъч топка от символичните домакини, а вместо това им вкараха гол.

„Проявата не беше толкова спорстменска, но след като ЦСКА е вкарал гол, значи е добра за тях. А и нека не си затваряме очите колко неспортсменски неща са станали във футбола ни в последните години. Ако беше само голът на ЦСКА срещу Септември… Голът си е гол. Нормално е от съперника да имат претенции, но нека попитаме и те защо изобщо изкараха топката. Техният играч беше извън терена. Какво го налагаше? А и нито имаше охлузване нито нищо, да кажеш, че са се притеснили за него…

Акцентът от този мач е слабата игра на ЦСКА, а не тази ситуация. За първи път от няколко години имаме големи шансове за титлата и през първото полувреме Септември ни надиграва. Може би голът на ЦСКА не беше най-спортсменският и заслуженият, но е много важно, че беше отбелязан. А за това, че е трябвало да позволят на съперника да им вкара, мога да кажа само една малко вулгарна поговорка – бой и еб*не не се връщат“, заяви екстравагантно Илиев.

Снимка: Lap.bg