Коефициентите за титлата в Първа лига в голяма част от онлайн букмейкърските къщи бяха спрени вчера около 18:00 ч., пише „Тема Спорт“. Това се случи след като в рамките на няколко часа ЦСКА се превърна в основен фаворит да стане шампион.

Както е известно, до съвсем скоро първи избор на букитата бе хегемонът Лудогорец, макар че вече над 4 месеца и половина армейците не са слизали от лидерската позиция. В неделя обаче разградчани изиграха поредния си слаб мач през сезона и загубиха много изненадващо с 0:1 от Пирин у дома. По този начин разликата на върха се отвори до 4 точки, това доведе и до движение сред коефициентите на букмейкърите.

Вчера по обяд генералният спонсор на ЦСКА – Winbet обнови ставките си при дългосрочните залози, като оцени шансът армейците да вдигнат шампионската титла на 1.60, при 2.20 за Лудогорец. Сходни бяха коефициентите при най-големия сайт за спортни залози в света – Bet365. И в двете платформи червените се превърнаха във фаворит за златото за първи път през кампанията. Любопитно е, че по същото време в друга букмейкърска къща – Betano ставките бяха огледални – 1.50 за разградчани и 2.30 за 31-кратните шампиони.

По този начин най-съобразителните любители на залозите можеха да се възползват от т.нар. „sure bet“ (от англ. – сигурен залог), като играят с равни суми в две различни компании за претендента с по-висок коефициент. Тази опция обаче бе възможна за съвсем кратък период от време, след което залозите за това събитие на много места бяха блокирани.

И докато залозите за шампионска титла са спрени, тези за предстоящия 23-и кръг в Първа лига не са. Winbet дава ставка за победа на армейците от 2.45 срещу ЦСКА 1948, при 2.75 за домакините. Равенството пък е оценено на 3.30. Очакванията са за малко попадения в мача. Залог „Под 2.5 гола“ би се умножил с 1.70, при коефициент 2.10 за 3 или повече гола в срещата.

Снимка: Lap.bg