В ЦСКА са амбицирани да затвърдят положителната посока, в която се развива селекционната им политика и вече работят усилено по летните си трансфери. От „Армията“ гледат множество футболисти, като дори са влезли в предварителни разговори с някои от тях.

През зимата в Борисовата градина акостира само един нов в лицето на Тобиас Хайнц. Треньорът Саша Илич, заяви на няколко пъти, че не иска играчи за бройка, а да бъде привлечени такива, които могат да направят разликата в битката за титлата с Лудогорец. Именно такъв е норвежецът, който донесе изключително ценни 3 точки при гостуването на ЦСКА 1948, когато влезе като резерва и отбеляза победното попадение.

Сега в ЦСКА са амбицирани да привлекат поне трима футболисти от класата на Хайнц, които значително да повишат цялостното качество на състава и с тях да се атакува влизане в груповата фаза на евротурнирите, пише Тема спорт. От клуба ще опитат да се подсилят във всички линии, но входящите трансфери няма да са повече от 4-5, за разлика от последните години, когато всяко лято се привличаха по близо дузина нови футболисти.

Червените имат нужда от подсилване в ядрото на ариегарда, халфовата линия, по фланговете, а се разглеждат варианти и за върха на атаката. Сред набелязаните са няколко леви крайни защитници. Преди дни стана ясно, че червените са водили преговори с 29-годишния Матей Ханушек, който е собственост на Спарта Прага, а в момента играе под наем в турския елитен Анкарагюджю. Халфбекът на Ботев Пловдив Па Конате, също е свързван с трансфер на „Българска армия“.

Снимка: Lap.bg