Нидерландският защитник на ЦСКА Мено Кох ще получи нов шанс от треньора на ЦСКА Саша Илич. Това ще се случи в четвъртфинала за купата на България срещу Черно море. Сблъсъкът с варненци е на 4 април, вторник, от 20:00 часа на „Българска армия“.

28-годишният футболист почти не е използван през пролетния полусезон. Той постепенно загуби доверието на старши треньора, въпреки че започна кампанията като титуляр. Сърбинът само веднъж го пусна на терена през 2023 година. Това се случи при гостуването на ФК ЦСКА 1948 Сф в Бистрица, което бе спечелено с 1:0 благодарение на дебютното попадение на норвежкия халф Тобиас Хайнц с фланелката на армейците. В този двубой обаче Кох влезе на игрището като тактическа смяна и записа едва 3 минути.

Вместо опитния нидерландец Саша Илич смело налага младока Християн Петров. 20-годишният футболист се утвърди в отбраната и с добрите си игри заслужи място в националния отбор при селекционера Младен Кръстаич. Петров има на сметката си 20 шампонатни мача, като във всичките бе титуляр. За сравнение – Кох се появи в Първа лига в 10 срещи, като само 4 пъти бе част от стартовата единайсеторка. Мено има и един гол – при 2:0 над Славия на „Армията“ на 11 септември миналата година.