Националният стадион ще изпълнява ролята на дом на ЦСКА по време на реконструкцията на "Българска армия", която трябва да започне през лятото. "Червените" вече разкриха, че ще приемат съперниците си на "Васил Левски", докато тяхното ново съоръжение се строи, а "Тема Спорт" научи, че и администрацията на клуба ще се помещава на най-големия стадион в София през този период.

Ръководството на 31-кратните шампиони вече е постигнало споразумение с Национална Спортна База по този въпрос.

На "Армията" продължават да работят усилено по последните детайли на проекта за реконструкция на стадиона. Целта е до края на месеца да бъде проведена специална пресконференция, на която той да бъде представен пред обществеността.

По неговото изготвяне в последната година работиха над 20 чуждестранни специалисти с богат опит в строителството на спортни съоръжения. След това ЦСКА и държавата чрез съвместното дружество "Българска армия имоти" ще кандидатстват с този проект за разрешително за строеж.

В клуба се надяват, че първата копка на новият стадион ще бъде осъществена в началото на лятото и тимът ще започне следващия сезон на "Васил Левски". На предстоящата пресконференция се очаква от клуба да отговорят на всички въпроси, свързани с бъдещото съоръжение. Феновете пък за първи път ще видят как то ще изглежда в завършения си вид, след като досега червените представяха само отделни сегменти от предстоящата реконструкция.

Снимка: НСБ ЕАД