Поредните парламентарни избори в България, които ще се проведат в неделя, 2 април, са саботирали плановете на ЦСКА до края на месец март да бъде представен идейният проект за реконструкция на стадион „Българска армия“, научи „Тема Спорт“. 

Неговото изготвяне е на финалната права, като първо той трябва да бъде входиран за одобрение в Министерството на спорта, което е съдружник в общото дружество „Българска армия имоти“, и чак след това да бъде показан на обществеността. Въпросното входиране обаче не е възможно да се случи нито през тази, нито през следващата седмица, тъй като на преден план в държавните ведомства в момента са предстоящите избори.

Така следващата цел на ЦСКА е проектът за стадиона да бъде представен на феновете през втората половина на април, в навечерието на 75-годишния юбилей на клуба. Това загатна в сряда и фондацията „За София“, която обяви, че се е запознала с казуса около дома на 31-кратните шампиони. 

„В момента текат процедури по изготвяне на основния проект за обновяването на стадиона. Капацитетът на новото съоръжение ще е 18 000 души. По предварителни сметки ще са нужни 60 млн. лв. Първата копка се очаква в началото на лятото. Цялостният ремонт обаче ще отнеме около 2 години. Има обещания, че паркът няма да бъде засегнат, а дори облагороден. До месец футболният клуб, чиято собственост е стадионът, ще представи готовата нова визия на медии и фенове“, обясниха в сряда от фондацията, която се грижи за обществените проблеми на територията на столичната община.

ЦСКА ще започне новия сезон на стадион „Васил Левски“, като освен първия отбор, там ще се премести и цялата администрация на клуба.