Победа на ЦСКА над Черно море във вторник би означавало, че в рамките на един месец тимът ще трябва да изиграе осем двубоя в първенството и турнира за Купата на България. И всеки от тях ще е изключително ключов в битката за двата трофея у нас. Сгъстената програма и важността на сблъсъците предполага и по-голямо напрежение и нервност, а оттам и повече жълти картони за армейците. Това означава и че в един момент Саша Илич може да изпита големи проблеми с евентуални наказания на свои важни футболисти.

Някои от тях вече изтърпяха санкции за натрупани официални предупреждения, като Жеферсон кара своята втора и ще пропусне предстоящия мач с Черно море заради 9 жълти картона през сезона. Най-близо до подобно наказание е капитанът Юрген Матей, който е бил декориран 6 пъти в първенството и 1 в турнира за купата, като при следващи две предупреждения и той ще изгледа от трибуните два двубоя на ЦСКА.

Най-пряко засегнати в състава на 31-кратните шампиони в момента са халфовете Джонатан Линдсет и Станислав Шопов, които са с по 4 жълти картона и при още 1 ще пропуснат един двубой на тима. Не са за пренебрегване и трите официални предупреждения на вратаря Густаво Бусато, особено ако ЦСКА продължи тенденцията да печели трудно и с по 1:0 своите мачове, като по този начин на бразилеца ще му се налага да бави времето в техния край, пише „Тема Спорт“.

Както е известно, след мача за купата срещу Черно море за червените предстои гостуване на Славия, а след това и вечно дерби с Левски, което не е изключено да бъде пропуснато от някой измежду Линдсет и Шопов. Програмата не става по-лека и след сблъсъка със сините, защото след гостуването на Пирин предстои и евентуалният първи двубой от 1/2-финалите за купата. А само няколко дни след това и домакинство на живот и смърт срещу Лудогорец на 29 или 30 април.

Така само в рамките на следващия месец може да получим много отговори за това имат ли сили армейците за нещо голямо през този сезон, или отново ще се задоволят с място в подстъпите на върха. И от голямо значение за това ще са евентуалните проблеми с контузии и наказания.

А от санкции не трябва да се пазят само футболистите, но и треньорът на ЦСКА Илич. Той е най-декорираният наставник в Първа лига, като вече бе наказван два пъти за натрупани официални предупреждения. Изгледа от трибуните и двата мача с ФК ЦСКА 1948 Сф, а отсъствието му срещу Локомотив Пловдив доведе до хаос при изпълнението на получената в последните минути дузпа, която бе пропусната от Юрген Матей. При следващи два жълти картона сръбският специалист ще пропусне цели 3 двубоя, така че той трябва да бъде изключително сдържан в реакциите си край тъчлинията до края на кампанията.